En tyst minut

Igår hände något fruktansvärt. Det händer mycket hemskheter i världen, både stora och små, och även i Sverige. Vissa kan vi påverka, men inte alla.

Under gårdagen avled en 62 åring. Händelsen fick oss hockeyspelare att tänka till. Tolv minuter in i första perioden under en J-18 match fick en av domarna en puck i nacken, under hjälmkanten. Han föll och slog i bakhuvudet i isen. En ambulansförare fanns på plats och påbörjade HLR, men mannens liv gick inte att rädda.

Mina tankar går självklart till mannens familj. Det är något så otroligt hemskt, sorgligt och ofattbart. Men tankarna går även till han som lyfte ut pucken ur zon, pucken som träffade domaren. Kan ni tänka er in i hans situation? De som spelade var mellan 14 och 20 år.

Innan vår match idag, ställde båda lagen upp på respektive blålinje och efter att speakern sagt några meningar om händelsen, höll vi en tyst minut för att hedra domaren. Alla spelare och domare hade även svart band om vänstra armen, sorgeband. Precis som alla hockeydomare i Sverige ska ha under matcherna den kommande veckan.